Že tradicionalno smo tudi letos gasilci iz GZ Kamnik in GZ Komenda organizirali in odpeljali našo mladino na letovanje, na morje v Savudrijo. Letovanje je potekalo od 21. 8. 2022 do 28. 8. 2022. Skupaj je letovalo 147 oseb: 103 otroci in 18 mentorjev iz GZ Kamnik ter 21 otrok in 5 mentorjev iz GZ Komenda.

Na nedeljsko jutro, 21. 8. 2022, smo se s kar tremi avtobusi odpravili na pot v letovišče. Pot je potekala brez težav. Ob prihodu smo imeli mentorji sestanek, na katerem smo se pogovorili predvsem o vseh pravilih in zadolžitvah. Letos je bilo kar nekaj novih mentorjev, katerim se je še posebej obrazložil potek letovanja in naloge. Dogovorili smo se glede izleta v Umag.

Ker naše sobe še niso bile popolnoma pripravljene smo odšli na plažo. Ob vrnitvi smo otroke porazdelili v sobe, da so se razpakirali, potem pa smo odšli na kosilo. Popoldne smo izkoristili za spoznavanje in plavanje. Po večerji smo organizirali mali nogomet (sistem turnirskega tekmovanja).

Skozi celoten teden smo precej časa namenili spoznavanju gasilskih veščin in drugim aktivnostim, ki so bile povezane z gasilstvom. Preostali čas je bil namenjen prostemu preživetju na plaži, raziskovanju obale in morskega dna ter raznim športnim in zabavnim aktivnostim.

V ponedeljek, 22. 8. 2022, smo takoj po zajtrku izvedli nadaljevanje nogometa zaradi števila ekip. Sledilo je hitrostno vezanje vozlov. Otroci so se pomerili med seboj. Poznalo se je, da med poletjem ni bilo toliko vaj. Vendar otrok to ni zmotilo in so vztrajno vadili, da bi bili boljši. Po končanem tekmovanju smo odšli na plažo, zvečer pa smo imeli igre prstometa (sistem turnirskega tekmovanja).

V torek, 23. 8. 2022, smo zjutraj nadaljevali z prstometom, potem pa sta potekala še tekmovanje v metanju cevi (starejši otroci) in tekmovanje v metanju vrvi (mlajši otroci). Po kosilu je sledilo opravljanje veščine naravoslovec – gozdar. Zvečer smo otroke razveselili z igrami odbojka (starejši otroci) in med dvema ognjema (mlajši otroci).

V sredo, 24. 8. 2022, smo nadaljevali s tekmovanjem v odbojki in med dvema ognjema, za najboljša mesta. Pomerili smo se še v hitrostnem spajanju na trojak. Po kosilu je sledilo opravljanje veščine plavalec, po večerji pa smo drugo leto zapored organizirali gasilski lov na zaklad.

V četrtek, 25. 8. 2022, smo se po zajtrku z avtobusom odpravili proti Umagu, kjer so se nekateri takoj odpravili v lov na spominke, medtem ko so ostali obiskali še ladjico. Vrnili smo se v času kosila, po tem pa je sledil prenos vode in opravljanje veščine preventivec. Zvečer pa smo izbrali še miss in mistra Savudrije 2022.

V petek, 26. 8. 2022, dopoldne je potekalo hitrostno zvijanje cevi, po kosilu je sledilo opravljanje veščine bolničar, po večerji pa smo se pomerili v vlečenju vrvi.

V soboto, 27. 8. 2022, smo po zajtrku podelili priznanja za opravljene veščine. Preostali del dneva smo v večini preživeli na plaži. Zvečer so tradicionalno zadnji dan letovanja potekale gasilske igre brez meja ter razglasitev rezultatov celotnega tedna in podelitev pokalov za prva tri mesta.

V nedeljo, 28. 8. 2022, smo posneli še nekaj skupinskih fotografij in se nato zadovoljni odpeljali proti domu.

GZ Kamnik - prikazna slika