V nedeljo, 21. 4. 2024, je v Slovenski Bistrici potekalo izbirno tekmovanje za letošnjo mladinsko gasilsko olimpijado. Na tekmovanju je sodelovalo 11 tekmovalnih enot mladincev, 11 tekmovalnih enot mladink in tekmovalna enota mladincev PGD Drenov Grič – Lesno brdo, kot zmagovalna enota gasilske olimpijade 2022 v Celju. Omenjenega tekmovanja se je udeležila tudi ekipa mladincev PGD Zg. Tuhinj, ki so bili absolutni zmagovalci izbirnega tekmovanja. S tem so se  uvrstili v nadaljnje priprave za nastop na mladinski gasilski olimpijadi, ki bo potekala od 21. do 28. julija 2024 v Trentinu v Italiji.

Zavedati se je potrebno, da omenjen uspeh ni prišel čez noč. Mentorji, mladinci in mladinke so za ta dosežek garali in delali več kot 6 let. Ob tem se je potrebno zahvaliti vsem mentorjem, predvsem Dejanu Bajdetu in Špeli Pirš. Zahvala velja tudi vsem staršem za podporo ter vodstvu in vsem, ki verjamete in bodrite našo gasilsko mladino. Hvala tudi vsem dosedanjim tekmovalcem in tekmovalkam ter vsem, ki so kakorkoli doprinesli, da so te sanje postale resničnost.

Gasilke in gasilci PGD Zg. Tuhinj in GZ Kamnik smo na rezultat več kot ponosni. Verjamemo, da bo ekipa odlično zastopala PGD Zg. Tuhinj, GZ Kamnik, regijo Ljubljana III in nenazadnje tudi Slovenijo.