V soboto, 20. 4. 2024, je v Zgornjih Stranjah potekalo občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji za GZ Kamnik in GZ Komenda v organizaciji PGD Kamniška Bistrica in GZ Kamnik.

Na tekmovanje je bilo prijavljenih 113 ekip. Dve ekipi sta na dan tekmovanja svoj nastop odpovedali. V treh starostnih kategorijah je tako tekmovalo 111 ekip, od tega 57 pionirskih, 48 mladinskih in 6 ekip pripravnikov iz vseh 13 PGDjev GZ Kamnik in vseh 3 PGDjev GZ Komenda.

Tekmovalne ekipe so se pomerile na vajah izven proge (vaja z vedrovko, štafetno vezanje vozlov, praktične vaje iz orientacije, topografski znaki, hitrostno zvijanje cevi, štafetno spajanje cevi na trojak, polaganje napadalnega voda, štafetna navezava orodja, radijske zveze) in v teku na orientacijski progi v različnih dolžinah glede na kategorijo.

Pravico do nastopa na regijskem tekmovanju, ki bo 11. maja v GZ Mengeš, imajo ekipe, ki so dosegle prvo, drugo ali tretje mesto v vsaki kategoriji. V kolikor je bilo v posamezni kategoriji 20 ali več ekip, se lahko regijskega tekmovanja udeležijo ekipe, ki so dosegle prva štiri mesta v posamezni kategoriji.

Rezultati:

  • GZ Kamnik
Št.PionirjiPionirkeMladinciMladinkePripravnikiPripravnice
1.PGD Kamniška BistricaPGD Šmartno v Tuhinju 1PGD Gozd 1PGD Kamniška Bistrica 2PGD Kamniška BistricaPGD Kamniška Bistrica
2.PGD Motnik 2PGD Šmartno v Tuhinju 2PGD Srednja vas 1PGD Zgornji Tuhinj 2PGD Nevlje 1PGD Šmarca 1
3.PGD Sela 3PGD Sela 3PGD Zgornji TuhinjPGD Tunjice 2PGD Zgornji Tuhinj 
4.PGD Sela 2PGD Motnik 2PGD ŠmarcaPGD Tunjice 3  
  • GZ Komenda
Št.PionirjiPionirkeMladinciMladinke
1.PGD Križ 1PGD KrižPGD Komenda  1PGD Komenda 1
2.PGD Križ 2PGD KomendaPGD KomendaPGD Komenda
3.PGD Moste 2PGD Moste 5PGD Moste 4 
4.PGD KomendaPGD Komenda 1  

Skupno so najboljše rezultate dosegla društva PGD Kamniška Bistrica, PGD Zgornji Tuhinj in PGD Šmartno v Tuhinju.

Foto: Mih Lindič in PGD Kamniška Bistrica