23.1.2020 so člani UO GZS obiskali grob dr. Branka Božiča na kamniških Žalah, kjer smo položili ikebano ter prižgali sveče in se tako poklonili dolgoletnemu predsedniku GZS in pobudniku ter soustanovitelju gasilskega muzeja v Metliki, ki so ga leta 2003 poimenovali po njem.

Po uradnem delu je sledila kratka izmenjava mnenj med udeleženci in hčerami dr. Božiča.

Nato je v Termah Snovik sledila 14. redna sejo UO GZS, na kateri smo bili prisotni tudi župan Občine Kamnik Matej Slapar, poveljnik CZ mag. Matjaž Srša in predsednik GZ Kamnik Tomaž Zabavnik.

V uvodu je najprej predsednik GZS Janko Cerkvenik vse lepo pozdravil. Župan Matej Slapar je predstavil občino Kamnik, znamenitosti in sistem zaščite in reševanja. Sledila je kratka predstavitev Term Snovik, nato pa sem na kratko predstavil zgodovino GZ Kamnik, članice GZ in financiranje, ob koncu pa zaželel UO GZS uspešno in konstruktivno delo.

Za pozdravi in predstavitvami je sledila seja na kateri sta se uvodoma predstavila dva projekta in sicer medijski projekt gasilec na Planet TV, oddaja »slovenski firefighter challenge«, kjer bi nastopali najbolj usposobljeni prostovoljni gasilci, ki bi zastopali svoj kraj in GD ter z zmago prispevali GD visoko denarno nagrado 30.000 eur za nakup nujno potrebne opreme, nato pa še podjetje Kovanček z e-donacije, dohodnina, zamenjaj ponudnika elektrike,…

Po vsaki predstavitvi je potekal kratka razprava, kjer so člani UO podajali še dodatna vprašanje in pomisleke.

Sledila je vroča razprava in sicer na predlog sprememb statuta GZS. Razpravo je vodil predsednik komisije tov. Petek. Člani UO so podajali svoje predloge, mnenja in pripombe. Komisija bo sedaj pripravila čistopis, ki bo šel v javno obravnavo do vseh gasilcev in po tem bodo morale regije podati pripombe.

Ker se je seja zaradi začetnih dolgih predstavitev projektov ter razprav zelo zavlekla, je UO sprejel odločitev, da se seja prekine in nadaljuje v začetku februarja.

Sledila je še dogovorjena večerja, na koncu pa sta se predsednik in poveljnik GZS zahvalila županu za pogostitev ter regiji in GZ Kamnik za organizacijo in pomoč.

 

Tomaž Zabavnik, Predsednik GZ Kamnik

[envira-gallery id=”3287″]

[envira-gallery id=”3291″]