V soboto 2. 9. 2023 je na športnem igrišču Šmartno v Tuhinju potekalo 19. srečanje gasilskih veteranov GZ Kamnik.

V sončnem in nekoliko vročem sobotnem popoldnevu se je ob gasilskem domu Šmartno v Tuhinju zbral 101 gasilski veteran. Po kratki uvodni slovesnosti, ki sta ji poleg predsednika domačega gasilskega društva, Igorja Žavbija ter predsednika komisije za veterane v GZ Kamnik, Janeza Repanška, prisostvovala tudi kamniški župan Matej Slapar ter predsednik sveta veteranov v gasilski regiji Ljubljana III, Anton Prelesnik.

Sledil je tekmovalni del, v katerem je sodelovalo 21 moških ter 2 ženski ekipi. Po koncu tekmovalnega dela je zbrane pozdravila predsednica GZ Kamnik, tov. Simona Oblak, ki je skupaj s predsednikom komisije za veterane v GZ Kamnik, tov. Janezom Repanškom najboljšim ekipam podelila pokale, posameznikom pa medalje. Za prva tri mesta so bili podeljeni pokali, ki so jih prejeli: Šmartno v Tuhinju 2 za 3. mesto, Zgornji Tuhinj 1 za 2. mesto ter Nevlje 1 za prvo mesto. Pri članicah sta šla oba pokala v Nevlje. Med posameznicami je slavila Rozi Pungertar iz PGD Nevlje, med posamezniki pa Srečko Vidergar iz PGD Duplica.

Sledil je družabni del srečanja, na katerem so gostujoči gasilci poskrbeli za okrepčilo in hladno pijačo, ki je v sobotni vročini prijetno ohladila pregreta telesa.

Zapisal: Igor Žavbi