19. in 20. januarja 2024, smo se 4 mentorji iz GZ Kamnik udeležili Posveta gasilskih mladinskih mentorjev Gasilske zveze Slovenije v Termah Zreče. 

Posvet so otvorili predsednica mladinskega sveta, namestnica predsednika GZS in poveljnik GZS. Na začetku so bili predstavljeni cilji za novo mandatno obdobje, med njimi je (na naši zvezi precej pokomentirana) prenovitev Tečaja specialnosti mentor in mentor 1. V nadaljevanju je poveljnik Koroške regije povedal kako so se pri njih soočali z avgustovskimi poplavami, za zaključek prvega dne pa so člani Obalno kraške regije pripravili sklope vprašanj za spoznavanje na družabnem večeru. V tem večeru smo res spletli nova poznanstva z društvi izven naše zveze, primerjali načine dela z mladimi in podebatirali kako narediti gasilske vaje bolj atraktivne in interaktivne. To se mi zdi največji plus tovrstnih posvetov.

V soboto smo namenili nekaj besed prevozom mladine na vaje in tekmovanja, večji del dneva pa smo se pogovarjali o ‘skrivnostih genijev’. Največja skrivnost je v dobrih odnosih. Za zaključek je predsednik Sveta gasilske mladine Hrvaške predstavil vizijo kampa Fažana.

Karin Rak, PGD Nevlje