V petek, 27. 10. 2023, se je v računalniški učilnici OŠ Šmartno pri Litiji odvijal 11. posvet MM RLJ3. Posveta smo se udeležili tudi mentorji iz Gasilske zveze Kamnik.

Izobrazili smo se o administrativno-dokumentacijskem delu tekmovanj, torej kako pripraviti vso potrebno dokumentacijo za posamezna srečanja z mladimi. Po uvodnem nagovoru Barbare Hribar Pavli, je besedo prevzela Nina Kotar. V prvem delu smo razdelali vsako točko razpisa državnega tekmovanja iz kviza, kjer je Nina opozorila na novosti. V drugem delu, ki je sledil po odmoru, pa smo pripravili ocenjevalni list, obdelali kontrolni list za sodnike in izpolnili tabelo za ocenjevanje. S tem smo obnovili in dopolnili znanje Excela in Worda, si podelili do sedaj pridobljena znanja in izkušnje, razrešili dileme in odgovorili na vprašanja, ki so se nam pojavila tekom posveta. Od ostalih posvetov je ta izstopal predvsem po tem, da je bil izrazito praktične narave, saj smo se seznanili s količino dela in potrebnega znanja, ki stoji za organizacijo enega tekmovanja. Srečanje smo zaključili v gasilskem domu Kostrevnica, kjer smo se okrepčali in prijetno izkoriščen dan zaključili v dobri družbi in vzdušju.

Hvala predavateljicama Barbari in Nini ter organizatorju Simonu Dremlju (GZ Šmartno pri Litiji), za še en strokoven in informativen posvet!

Zapisala Karin Rak, PGD Nevlje